Toiminta

Näyttelyt

Kuvataideseura Arttiimi järjestää vuosittain kesänäyttelyn ja teemanäyttelyn. Historiallinen kesänäyttelypaikka oli Kuopion matkustajasataman Tullimakasiinissa ja muutama vuosi  sitten Kirkkopuiston luona Snellmanin koululla. Kesällä 2015 näyttelypaikka on edellisen kesän tavoin Kuopion vierasvenesatamassa, Kallamarinan makasiinissa.

Kesän 2015 näyttelyssä on 30:lta arttiimilaiselta esillä 66 työtä, tarjolla oli kaikkiaan 88 teosta. Näyttelyn jurytti Olli Punto. Kesänäyttely on muodostunut jo jonkinlaiseksi Kuopion kesää värittäväksi perinteeksi.

Perinteiseksi tullut teemanäyttely pidetään Kuopion kaupunginkirjastolla. Vuoden 2015 teemaksi on valittu Mielen maisemia. Vuoden 2014 teema oli Tasa-arvoisuus.

Yhdistys pyrkii myös olemaan rohkaiseva taustatuki yksityisiä näyttelyitä järjestäville jäsenilleen.

Kurssit

Kesän maalauskurssi toteutettiin Rautalammilla, kuvataiteilija Oili Marskin idyllisessä Korholan kartanossa. Ateljeen lisäksi työskenneltiin kartanon piha-alueella. Aiheisiin oli mahdollista hakea innoitusta Peuran museosäätiön näyttelystä, jossa on useita näihin maisemiin liittyviä aiheita. Kurssi majoituksella ja aamupalalla järjestettiin 1.6.-5.6.2015. Toiveita tuli kurssin järjestämisestä myös kesällä 2016.

Yhdistys järjestää kursseja, joilla perehdytään erilaisiin kuvataiteen tekemisen tapoihin. Pääasiallisesti on keskitytty perinteisten tekniikoiden opetukseen, mutta tarjolla on ollut myös erikoisempien materiaalien hallintaan tähtäävää koulutusta kuten kierrätystaide- ja betoniveistokursseja. Koulutuksessakin pyritään hyödyntämään paikallisten ammattitaiteilijoiden asiantuntijuutta.
SakariJäppisenbetoniveistoksia
Kuvassa suosittujen betoniveistokurssien opettajan, Sakari Jäppisen betoniveistoksia.

Taidematkat

Yhdistys organisoi jäsenilleen matkoja kuvataiteellisesti kiinnostaviin kohteisiin. Pääasiallisesti matkat tehdään kotimaassa, mutta ne voivat suuntautua myös ulkomaille.

Jäsenillat

Kuvataideseura Arttiimi järjestää vuosittain eri teemoilla jäseniltoja omalla toimitilalla, toukokuun alusta alkaen Maria Jotunin koululla. Jäsenilloissa on koulutusta sekä kritiikki-iltoja, joissa saa palautetta omista töistään eri ammattitaiteilijoilta. Yhdistys järjestää jäsenilleen säännöllisesti tapahtumia, joissa kokoonnutaan yhteen kuvataidetta ja yhdistyksen toimintaa sivuavien teemojen yhteydessä. Näiden tapahtumien yleisenä tarkoituksena on saada kuvataiteesta kiinnostuneet kuopiolaiset (ja lähialueiden asukkaat) tutustumaan tosiinsa ja tukemaan toisiaan kuvataiteen tekemisessä.

Työ- ja näyttelytilat

Yhdistys pyrkii tarjoamaan jäsenilleen tiloja kuvataiteen tekemiseen ja näyttelyjen pitämiseen. Lauantaina 25.4.2015 klo 10 Arttiimi muutti Voiportin talosta Tulliportinkadulta Maria Jotunin koululle, yhteiseen rakennukseen Käsillä ry:n kanssa. Osoitteessa Vuorikatu 9 C Arttiimilla on käytössään iso luokkahuone ja yhteiskeittiö. Luvassa on oikein luovat tilat.

Yhteistyössä